Nacionalni park Mljet povodom 60. – og rođendana organizira Dane otvorenih vrata koji traju od 18. do 27. rujna. Tim povodom, za Soundset Ragusu, ravnatelj parka Ivan Sršen, pozvao je građane diljem Dubrovačko – neretvanske županije da ovog babljeg ljeta uživaju u prirodnim ljepotama najzelenijeg hrvatskog otoka.

“Akcija otvorenih vrata će trajati deset dana. Nastojali smo obuhvatiti dva vikenda I dane između. Još uvijek je pravo ljeto ovdje, toplo je more I mi radimo punom parom, pa smo odlučili aktivirati te promotivne cijene kako bi prvenstveno stanovnicima naše županije pružili šansu da po povoljnijim cijenama posjete otok Mljet I Nacionalni park”- poručio je Sršen.

Promotivne cijene mogu se i dodatno sniziti:

“Povod otvorenih vrata je obilježavanje 60.godišnjice osnutka Nacionalnog parka Mljet. To je najstarije morsko zaštićeno područje na Sredozemlju. Cijena za odrasle osobe je 50 kuna, a koja je smanjena sa 125. Ukoliko bi se karta kupila online, što mi svakako preferiramo zbog trenutne situacije oko pandemije koronavirusa, karta bi koštala samo 40 kuna za odrasle. Za djecu je ulazak besplatan. Tko odluči ostati više dana, karte će se moći besplatno produžiti na našim prodajnim mjestima.”

Ravnatelj NP Mljet, Ivan Sršen, detaljno je prikazao i ideje koje su se tijekom godina razvijale i realizirale, a kako bi poboljšali turističku ponudu i gostima pružili što opušteniji i živopisniji odmor:

“Trenutno imamo dosta novosti u Nacionalnom parku Mljet, tako da će se ugodno iznenaditi svi koji zadnjih nekoliko godina nisu dolazili. Novim solarnim brodovima prevozimo goste, kao I električnim vlakićem koji vozi oko jezera. U zadnje vrijeme smo se okrenuli I planinarima, jer u parku postoji preko 200 km pješačkih staza, pa smo redili I neke nove vidikovce. Smatramo da je to vrlo pogodno za turiste, pa čak I u ljetno doba, jer se za tridesetak minuta može vidjeti cijela panorama Nacionalnog parka Mljet, jezera I susjednih otoka. Sve to se može zaključiti kupanjem u jezeru gdje je trenutna temperature oko 25 Celzijevih stupnjeva. “

Ulaznice su dostupne na poveznici www.np-mljet.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here