U trenucima kad brojni gradovi diljem Hrvatske broje velike padove turističkih dolazaka, Općina Orebić zadovoljna je trenutnim stanjem, s obzirom na situaciju vezanu uz korona krizu. Direktor Turističke zajednice Općine Orebić, Marko Galiot, za Soundset Ragusu prokomentirao je tekuću turističku sezonu.

“Situacija je takva da dolazi sve više gostioju iz dana u dan. Vidjet ćemo do kad će to trajati. Općina je trenutno na 50% dolazaka od prošle godine. I to su rezultati od unatrag tri dana. Situacija je dobra, osobito u Vignju koji proteklih dana bilježi bolje rezultate nego prošle godine” – poručio je Galiot.

Turisti koji trenutno borave na tom područuju uglavnom su auto gosti i dolaze svojim prijevozom.

“Najveći broj takvih gostiju ove godine dolazi iz Slovenije, oni čine otprilike 23% ukupnih dolazaka. Njih slijede Poljaci, Česi, Nijemci te gosti iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske” – naglasili su iz Turističke zajednice i dodali kako goste na Pelješac najviše dovode raznolike ponude: “Tu ima za svakog po nešto. Mi u ovom trenutku imamo tu sreću u nesreći da imamo veliki broj kampova i tu se ljudi osjećaju sigurno, tako da je najveća popunjenost u kampovima, a zatim u apartmanima. Hoteli su ove godine prošli najgore. Mi imamo raznovrsnu ponudu: Od vinarstva do obiteljskog turizma” – zaključio je direktor TZ-a Marko Galiot. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here