Foto: Gimnazija Metković / web stranica

Na održanom sastanku županijskog Stožera civilne zaštite, sa ravnateljima srednjih škola iz doline Neretve donesena je odluka da se od ponedjeljka do 14. prosinca nastava održava online, odnosno po modelu C. Riječ je o Gimnaziji Metković, Srednjoj školi Metković, Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen te Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča.

Za Soundset Ragusu, trenutnu epidemiološku situaciju u školama i prelazak na online izvođenje nastave, komentirao je ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković.

“Mi imamo nekoliko učenika koji su pozitivni na koronavirus, imamo i učenika koji su u samoizolaciji. Trenutno su nam četiri razreda u samoizolaciji. Moje iskreno mišljenje je da je nastav uživo – nastava uživo i mi smo dobro funkcionirali, iako smo imali počesto jedan ili dva razreda u izolaciji po nekoliko dana i za njih bi se nastava držala na daljinu. Meni je teško reći, uvijek sam za nastavu uživo, ali glede ove trenutne situacije mislim da ove mjere nisu donesene ishitreno i držim da ovih 14 ćemo mi to prebroditi kroz ovaj oblik nastave. Imamo raznih pobornika, ali ovdje jednostavno moramo slušati isključivo struku” – poručio je na početku ravnatelj Jurković. 

Kao jedan od problema, Jurković je istaknuo i kako škola ima dosta učenika – putnika.

“Dijete dođe iz Neuma ili Čapljine, pa oni koji treniraju u raznim klubovima, tako da su ti kontakti uvijek upitni. Na sreću nemamo nijednog pozitivnog nastavnika. Ako smo lani izdražli od sredine trećeg mjeseca do kraja školske godine, onda ćemo i ovo. Ako bi sad bila samo ova tjedna – to bi bila Amerika. Učenici još od prošle godine imaju dosta rupa, ali Bogu hvala, što je – tu je” – nastavio je ravnatelj Gimnazije. 

Ono što se nametalo kao problem prošle školske godine bila je nastava za maturante, kojima je ova godina iznimna karika u životu te trenutnom i budućem obrazovanju.

“Nastava za maturante je uvijek osjetljiva. Bila ona online ili uživo. Ako bi se ovako nastavilo, mi bi tu donijeli neke mjere u drugom polugodištu, gdje bi se s njima radilo online, ali iz škole. Mogu se priključiti u školi i gledati profesora online. Ja se ne bojim za maturante, oni su svi i prošle godine položili maturu. Iz matematike su bili na petom mjestu U Republici Hrvatskoj. Oni imaju dobre profesore, a oni će uhvatiti knjigu kad osjete da treba. Ne bojim se za njih” – zaključio je ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here