mandarineberba

Obzirom na povoljne klimatske uvjete mandarine u dolini Neretve ove godine dozrijevaju ranije, Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije preporuča da se datum 20. rujna označi kao početak berbe i stavljanje na tržište mandarina za sezonu 2020.

Ova preporuka se izdaje isključivo za najranije sorte Ichimaru, Zorica rana i Iwasaki. Mole se proizvođači i otkupljivači da poštuju sve parametre koji određuju stupanj zrelosti za stavljanje na tržište. Zbog epidemije koronavirusa i većeg broja oboljelih bolešću COVID 19 u Hrvatskoj, predstojeća berba mandarina provoditi će se pod drugačijim epidemiološkim uvjetima.

Uputa je otkupljivačima da u svojim pakirnicama, skladištima i svim zatvorenim prostorima, gdje borave djelatnici, osiguraju maksimalno provođenje svih epidemioloskih mjera, propisanih od Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite. Isto tako, uputa je proizvođačima da se u organizaciji berbe pridržavaju svih epidemioloških preporuka i mjera, te se apelira na odgovorno ponašanje tijekom berbe i nošenje zaštitne opreme.

OZNAKE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here