Dubrovnik old citiy

Objavljen je Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura. Sudjelovati pod jednakim uvjetima mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.

„Sektor turizma osjetio je velik i nagli pad potražnje uslijed izbijanja pandemije COVID-19 te je zadaća dionika u turističkom i srodnim sektorima poticati inovativnost pri kreiranju turističkih proizvoda i usluga te kontinuirano unapređivati postojeće turističke proizvode. Turizam predstavlja značajan udio BDP-a Europske unije i zapošljava više od 10 posto zaposlenika u Europskoj uniji zbog čega je važno poticanje stvaranja zajedničkih rješenja za izlazak iz krize turističkog sektora uzrokovane pandemijom COVID-19, ali i stvaranje programa i planova za suzbijanje sličnih ugroza u budućnosti“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ugovori koji proizlaze iz natječaja predviđeni su u trajanju od najviše 36 mjeseci. Cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN).

Opći je cilj pružiti potporu europskim destinacijama i gradovima i njihovoj tranformaciji prema pametnim i održivim rješenjima, dajući pobjednicima prepoznatljivost i mogućnost za ostvarivanje izvanrednih uspjeha u području turizma. Cilj je također pridonijeti uspostavljanju okvira razmjene primjera dobrih praksi između destinacija koje sudjeluju u natječaju, uključujući međusobno učenje i umrežavanje i stvaranje mogućnosti za suradnju i nova partnerstva.

Natječajna dokumentacija objavljena je na plaformi eTendering Europske komisije i može se preuzeti ovdje.

Registracijom na eTenderingu, moći ćete postavljati pitanja i biti informirani o promjenama natječaja (dodatni dokumenti, pitanja i odgovori itd.) Rok za prijavu na natječaj je do 20. listopada 2020. godine (do 16:00 sati po lokalnom vremenu u Bruxellesu).

Više informacija nalazi se na stranicama Europske komisije.

  • logotipi vidljivost
  • Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

    Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here