Priroda i seoski put, plavo nebo u pozadini

Europska komisija provodi javno savjetovanje o dugoročnoj viziji ruralnih područja do 30. studenog. Cilj savjetovanja je prikupiti stavove o trenutnim mogućnostima i izazovima u ruralnim područjima, težnjama za ruralna područja 2040. godine i radnjama potrebnim za njihovo postizanje.

Svi zainteresirani Europljani, uključujući potrošače, poljoprivredno-prehrambeni sektor, mala i srednja poduzeća, regionalne i lokalne vlasti, poljoprivrednike, organizacije civilnog društva, ruralnu mladež, lokalne akcijske grupe, ruralne mreže, akademske institucije i znanstvenike, mogu pridonijeti mrežnom javnom savjetovanju do 30. studenog 2020. Komisija time želi osigurati široko savjetovanje i poziva sve zainteresirane da se uključe i time doprinesu kreiranju nove razvojne vizije ruralnih područja EU.

Javno savjetovanje o dugoročnoj viziji za ruralni razvoj prvi je korak prema priopćenju Komisije koje će biti objavljeno sredinom 2021. godine. Cilj ove komunikacije bit će podrška raspravi na europskoj razini o budućnosti ruralnih područja i mjestu koje bi ona trebala imati u našem društvu. Predložit će aktivnosti koje treba poduzeti, uključujući i kratkoročne, da bi se postigla dugoročna vizija budućnosti ruralnih područja.

Savjetovanju možete pristupiti na stranici Europske komisije. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here