Još jedna odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Župa dubrovačka zaražena je koronavirusom. Nakon što joj je jučer potvrđen pozitivan test, ona i sve druge odgojiteljice s kojima je bila u kontaktu te djeca iz njezine skupine su u samoizolaciji. Ravnateljica vrtića Marija Jelić potvrdila je informaciju.

– Isto kao i kod prvog slučaja prije 15 dana obavijestila sam sve roditelje djece iz odgojne skupine u kojoj radi odgojiteljica čiji je test jučer bio pozitivan, svi su dobili kontakt epidemiologa, te sam ih uputila da postupaju po njihovim uputama. Prostor i predmeti iz ove skupine će se dezinficirati, dio odgojiteljica koje rade u istoj zgradi ćemo poslati na preventivno testiranje.

Djeca i odgojiteljice iz ove odgojne skupine će sljedećih 14 dana biti u samoizolaciji, a ostali dio Dječjeg vrtića Župa dubrovačka nastavljaju s redovnim radom. Troje djece iz skupine zaražene odgojiteljice koja prošlog tjedna nisu bila u vrtiću, prema uputama epidemiologa mogu nastaviti dolaziti u vrtić, te su priključeni drugoj odgojnoj skupini. I dalje provodimo sve propisane mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i za sada rad vrtića funkcionira bez većih problema – rekla je ravnateljica Marija Jelić za portal zupcica.hr.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here