Dubrovački slikar Ivan Perak sinoć nije bio u Luksemburgu, ali su zato dvije njegove slike izložene na jednom od najpopularnijih europskih umjetničkih sajmova u ovom gradu-državi. Ivan svoje slike kombinirane tehnike na platnu, objavljuje na internetu, te je madridska galerija Van Gogh odlučila na sajmu Art3f, koji promovira suvremenu umjetnost izlagati baš njegove slike.

Riječ je o likovnom salonu na kojem se susreću umjetnici, galeristi, kolekcionari i ljubitelji umjetnosti iz cijelog svijeta. Dvije Ivanove slike, jedna iz ciklusa Brodovi, i druga iz ciklusa Zemlja izložene su očima znalaca, a prilika je to za afirmaciju mladog dubrovačkog slikara koji sa suprugom slikaricom stvara u zajedničkom ateljeu. Radi i kao profesor likovne kulture u OŠ Ivana Gundulića, te kao vanjski suradnik na odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku.

Umjetnička galerija Van Gogh, koja je izabrala Ivanove slike za ovaj salon, specijalizirana je za otkrivanje novih talenata. Promoviraju umjetnike u usponu i afirmirane suvremene umjetnike.

PREDSTAVLJAMO: Slikar Ivan Perak – želim ljepotom promijeniti svijet

Ivan je ponosan na činjenicu što su baš njegove slike odabrane te se raduje novim suradnjama i projektima.

Ivan Perak rođen je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Akademiju likovnih umjetnosti i poslijediplomski studij Ars Sacra završio je na Širokom Brijegu, Sveučilište u Mostaru. Do sad je imao 13 samostalnih izložbi i veći broj skupnih. Izlagao je, između ostalog, i u Galeriji Dulčić-Masle-Pulitika u Dubrovniku, Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima, Galeriji svetog Krševana u Šibeniku, Collegium Artisticum u Sarajevu, Galeriji Antun Gojak u Makarskoj…

FOTO: “Brodovi” Ivana Peraka privukli brojnu publiku u galeriju

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here