Investitor i naručitelj rješenja izgleda javne površine ispred Peskarije je tvrtka Mea Culpa d.o.o. koja ima koncesiju od Županijske lučke uprave za taj prostor do kraja sljedeće, 2021. godine.

Na prijašnji izgled ovog atraktivnog prostora građani su imali brojne primjedbe, na koje su se zakupci oglušivali godinama, a kako i ne bi, kada su se oglušivali i na naputke konzervatora da one kućice maknu, što je, očito bilo samo “pro forma”.

I kada se činilo da ne može biti lošije nego što je bilo, preko društvenih mreža, “procuri” izgled novog rješenja koji je izazvao burnu reakciju javnosti.

Na tabli koja je istaknuta na zatvorenom gradilištu na Peskariju čitamo:

Projektant je Omega engineering d.o.o.,

Izvođač je Dom izgradnja

Nadzor: Jelica Peković i

ključno: SUGLASNOST konzervatorskog odjela je dobijena 23. prosinca 2019. godine!

Iz svih tih podataka, može se puno toga ne samo pročitati, nego i iščitati.

Projektant i nadzor je jedna te ista osoba, Jelica Peković budući je ona i vlasnica tvrtke koja je projektirala ovo rješenje.

A na pitanje kako je ovakav prijedlog rješenja izgleda ovog atraktivnog prostora, javne površine u povijesnoj jezgri pod zaštitom UNESCO-a, koje građani, s pravom, prvo postavljaju, dobio suglasnost konzervatora, odgovor možda i leži u gore navedenim podacima istaknutim na ploči.

Čekamo očitovanja od Lučke uprave koja je dala koncesiju zakupcu, a zanimalo nas je i mišljenje i stav župana i gradonačelnika. Čim dobijemo, upoznat ćemo vas s njihovim stavovima.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here