Krajem travnja javno će biti objavljen popis poslodavaca koji koriste mjere pomoći Vlade, odnosno mogućnosti isplate 4000 kuna mjeseno za očuvanje radnih mjesta, potvrđeno je iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava za N1.

Prema posljednjim podacima, za mjeru Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19) koja predviđa 4000 kuna za plaće radnicima javilo se 96.000 poslodavaca za svojih 560.000 radnika.

Za tu mjeru, kažu u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, osigurali su više od 9 milijardi kuna, a do sada je isplaćeno 1,3 milijarde kuna.

Čim je mjera stupila na snagu sindikati su isticali važnost javne objave popisa poslodavaca koji je koriste kako bi se izbjegle malverzacije. 

Javnu objavu poslodavaca koji su korisnici ove mjere kako bi se izbjegle moguće malverzacije zatražio je i GONG.

Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava potvrdili su kako

psolutno podržavaju ideju javne objave poslodavaca koji koriste mjeru. Nastavljaju kako bi sljedećih dana trebali zaključiti proceduru oko isplate za sve poslodavce koji su za mjeru aplicirali u ožujku. 

Ističu i kako će zajedno s HZZ-om, Poreznom upravom i Državnim inspektoratom provjeravati koriste li se mjere namjenski.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here