Choco fingers oli ti ga čokoladni prstići… Znate ono kad su vam prsti od čokolade, a ne možete prestati jesti i nije vas briga jer je jako dobro… E, pa za istinske ljubitelje čokolade i za one kojima je čokolade uvijek malo, evo prave čoko poslastice. Tijesto se topi u ustima, jaka i snažna ganache (mješavina naribane ili sitno sjeckane crne ili bijele čokolade, obogaćena slatkim vrhnjem) krema, te glazura od čokolade preko svega, raj su za nepca. Recept je lak i jednostavan, tijesto se ne mijesi i ne oblikuje ručno nego se miksa u zdjeli, a krema je gotov za čas sa samo dva sastojka i to bez maslaca i dodanog šećera.

Napisala: Alisa Nenadić

Za tijesto:

200 gr maslaca sobne temperature izmiješajte električnim mikserom sa 100 gr šećera u prahu tako da dobijete nježnu kremastu smjesu.
Dodajte 2 cijela jaja, jedno po jedno te potom
jušnu žlicu Ruma
jušnu žlicu arome vanilije
70 gr kakaa
210 grama oštrog brašna
prstohvat soli.
Sve to lijepo izmiksajte s puno ljubavi i stavite u dresir vrećicu s okruglim nastavkom (ako nemate, kao što ju nemam ni ja doma, onda improvizirajte s vrećicom za zamrzavanje kojoj ćete odrezati jedan vrh). Tijesto istiskujte u duguljaste oblike slične piškotama, samo malo kraće. Bitno je da ostavite dovoljno prostora između njih jer tijesto neće rasti u visinu, koliko će se raširiti (vidi u galeriji). Pecite na 160 stupnjeva 12-15 min. Trebaju biti mekani na dodir, ali će se stisnuti kad se ohlade.
Nakon što se ohlade spojite polovice kremom tako da je donja strana od pečenja unutarnja kod spajanja. Ne štedite kremu pri spajanju, što više to bolje.

Za kremu (ganache)

Ugrijte (ne smije povrijeti) 200 tekućeg vrhnja za šlag, dodajte 250 gr čokolade s visokim udjelom kakaa, maknite s vatre i miješajte dok se ne sjedini. Ganache prekrijte prozirnom folijom tako da folija prione na njega da se ne uhvati korica i stavite ga hladiti. Kada se ohladi, izmiksajte ga na najvećoj brzini i dodajte 4-5 jušnih žlica skuhane i ohlađene jake crne kave za jaču aromu. Smjesa bi se trebala udvostručiti i postati jako fina i kremasta, stavite ju u vrećicu i spajajte keksiće. Stavite ih hladiti, te ih potom ukrasite po želji, ja sam ih prelila s još malo čokolade. Nikad dosta čokolade.
Kekse čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj posudi.
U slast!

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here