Svim slavljenicima koji u ovo doba korone slave rođendan u krugu svojim ukućana donosimo recept za slatku ali zdravu tortu! Troslojna torta, osim što je puna prirodnih probiotika iz domaćeg kefira, bogata je i nutrijentima iz ostalih namirnica. A osim što je superzdrava, oduševit će okusom i najvećeg čokoljupca!

Sirova troslojna šarena torta s domaćim kefirom jednostavna je za pripremu i pravo osvježenje za nadolazeće tople i sunčane dane. Kombinacija zelene i ljubičaste boje, pak, savršena je za “podmetnuti”  klincima zdravi obrok.

Sastojci (10)

Sastojci za izradu
baze:

Sastojci za zeleni
sloj:

  • 300 g domaćeg kefira
  • 300 g avokada
  • Sok dvije limete

Sastojci za ljubičasti
sloj:

  • 200 ml domaćeg kefira
  • 300 g borovnica (svježe ili smrznute)

Baza:

  1. Datulje prethodno preko noći namočite u vodi.
  2. U blenderu izmiksajte bademe, pekane, namočene
    datulje dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Smjesu rasporedite u kalup za tortu u koji ste
    prethodno stavili papir za pečenje.
  4. Ostavite u hladnjaku dok radite zeleni sloj.
     

Zeleni sloj:

  1. U blenderu kremasto
    izmješajte kefir, avokado i sok limete.
  2. 6 listića želatine
    namačite u hladnoj vodi otprilike 5 minuta, da postane mekana.
  3. Potom dobro istisnite
    prstima vodu iz želatine te ju otopite na pari u zasebnoj posudi bez vode.
  4. Kada je želatina
    otopljena dodajte dvije jušne žlice smjese avokada i kefira rastopljenoj
    želatini i promješajte, te brzim miješanjem želatinu dodajte ostatku smjese.
  5. Izlijte smjesu na bazu
    od datulja i oraha te ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a najbolje preko
    noći.

Ljubičasti sloj:

  1. Ublenderu kremasto
    izmješajte kefir, borovnice i vrhnje za šlag.
  2. Ponovite postupak sa
    želatinom.
  3. Izlijte smjesu u kalup
    na zeleni sloj i ostavite u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći).

sponzorirani članak, izvor: tvornica zdrave hrane

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here