U posljednja 24 sata na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježena su 2 nova slučaja zaraze COVID-om 19. Jedna je osoba nažalost izgubila bitku s bolešću. Ukupan broj zaraženih trenutno je 100. Obavljeno je dosad 922 testiranja. Ponovljena su dva brisa u Domu za starije, koja su negativna. Hospitalizirano je 34 osoba, a 2 osobe su izliječene, ukupno njih 8. izvijestio je redovitoj konferenciji za novinare Stožera CZ DNŽ načelnik Joško Cebalo.

Od danas konferenciju za medije mogu pratiti i gluhe i nagluhe osobe.

Župan Nikola Dobroslavić zahvalio je medijima na izvještavanju, kazao je kako i dalje treba poštivati mjere protiv zaraze i da ćemo tako pobijediti pandemiju. Izrazio je saučešće obitelji preminulog.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić kazao je kako je 83- godišnji pacijent, koji je preminuo, primljen prije tri dana i bio je intubiran. 34 pacijenta u tenutno su hospitalizirana. U Bolnici 21 osoba na zaraznom i 3 u intenzivnoj te 10 osoba u Studentskom domu. Među njima je 12 korisnika doma u Pločama, a djelatnica je u Studentskom domu. Šest korisnika Doma u Dubrovniku je u bolnici, jedna osoba iz Ploča je u intenzivnoj, svi su stabilno”, kazao je ravnatelj bolnice dodavši kako je 8 djelatnika bolnice u samoizolaciji: 2 liječnika i pet sestara te jedan administrator.

Ravnatelj HZJZ Dubrovačko-neretvanske županije Mato Cebalo kazao je kako su novozaražene osobe uski obiteljski kontakt djelatnice doma iz Ploča, koji su bili u samoizolaciji.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here