Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije stambene zgrade ljetnikovac Restić, upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, na lokaciji 172/1 k.o. Sustjepan, u Dubrovniku.

“Inspekcijskim očevidom utvrđeno je  kako je investitor tijekom izvođenja navedenih radova izgradio dijelove građevine bez prethodno ishođene pravomoćne građevinske dozvole. S obzirom na navedeno, građevinski inspektor zatvorio je gradilište postavljanjem službenog znaka „ZATVORENO GRADILIŠTE”. Protiv investitora je pokrenut Upravni inspekcijski postupak, te doneseno rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih dijelova građevine”, navode iz Državnog inspektorata.

Podsjetimo, Ministarstvo kulture utvrdilo je određena odstupanja od uobičajene prakse, ali i postupanja koja su u suprotnosti s pravilima struke kod obnove ljetnikovca Restić u Sustjepanu. Problematično je što je pri obnovi podignuto nekoliko belvedera, a izmijenjena je i visina ljetnikovca.

Konzervatori odobrili? Bazen i dva pomoćna objekta u vrtu Ljetnikovca Restić u Sustjepanu

AFERA U KONZERVATORSKOM ODJELU: Ministarstvo kulture pokrenulo postupak protiv Žane Baće

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here