Edukativna gastro radionica “Novi recepti za babinu kuhinju”, u organizaciji Agroturizma Konavle, uspješno je provedena 7. i 8. ožujka 2020. godine u Agroturizmu Kameni Dvori u Konavlima. Vrsni stručnjak i jedan od najutjecajnijih hrvatskih kuhara Dino Galvagno je u dva dana uz nazočnost više od trideset predstavnika konavoskih agroturizama i entuzijasta zainteresiranih za tradicijsku kuhinju pripremao nova jela od lokalnih namirnica i samoniklog bilja i prisutne podučavao tehnikama kuhanja i načinu prezentacije jela u agroturizmima. Na stolu se tako našlo vrijeska, morača, popunca, divljeg luka, žućenice, motara, brokule, raštana, ali i sira iz ulja, mladog kozjeg sira, brašna iz mlinice, mantale, kontonjate, varenika i naravno dobrih konavoskih vina. Dino je uz asistenciju i u dogovoru sa sudionicima tako pripremao i kreirao različita jela s domaćom pastom, purom pujinom i mesom.

“Ovo
je bio zahtjevan zadatak, ali istovremeni za mene i vrlo izazovan. U
kratkom vremenu trudio sam se pripremiti čim više novih jela
inspiriranih lokalnom tradicijom i mediteranskom kuhinjom. Prošli
smo i više tehnika pripremanja jela kojima svi koji profesionalno
pripremaju jela na agroturizmu trebaju ovladati. Moram napomenuti da
je i meni ovo bilo korisno iskustvo jer se u Konavlima ima što
vidjeti”, istaknuo je chef Dino Galvagno.

Ova
interaktivna radionica održana je u okviru projekta “Edukacijom
do vlastitih ideja” koje Agroturizam Konavle provodi uz potporu
Ministarstva turizma. Tim povodom je sudionike radionice obišao i
državni tajnik u ministarstvu Frano Matušić.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here