Brod Carnival Breeze stigao je jučer u Southampton iz Amerike u sklopu transatlantskog repatrijacijskog putovanja europske posade Carnival Cruise Linea zbog pandemije COVID-19, javlja Crewcentar.com.

Prva skupina članova posade s crvene liste iskrcala se s broda i krenula letovima u svoje matične zemlje. Oko 70 članova posade iz Velike Britanije, Irske, Italije, Zambije, Rumunjske i Australije se iskrcalo, a brod nastavlja ploviti dalje, prema Dubrovniku, gdje će se iskrcati posada iz Hrvatske i okolnih zemalja. Brod će prije Gruža, pristati u Cadizu u Španjolskoj i Civitavecchiji u Italiji.

Brod iste kompanije Carnival Magic također se jučer iz Alžira uputio prema Dubrovniku gdje bi trebao doći u srijedu 20. svibnja u 9 sati ujutro.

Podsjetimo, prema najavama Carnivalovi brodovi Magic i Breeze bi trebali uploviti u Dubrovnik 19. i 25. svibnja, nakon što bi prethodno iskrcali dio posade u Southamptonu, Cadizu i Civitavecchiji. A krajem svibnja Royalovi brodovi, Empress i Majesty of the Seas trebali bi uploviti u jednu od hrvatskih luka, najvjerojatnije Dubrovnik. Svi brodovi vraćaju dolaze bez putnika s isključivim ciljem povratka europske posade kućama.

Pročitajte originalni tekst na linku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here